Taiteellinen ja seikkailunhaluinen käynti helsingissä Pohjoismaiden-matkallasi

Suomalainen kulttuuri: suomalaiset ja suomalainen sauna

Suomi on pieni usein unohdettu maa Venäjän ja Ruotsin välillä. Ihmiset ovat hiljaisia, varautuneita ja vihaavat small talkia enemmän kuin mitään muuta (jos ei lasketa jatkuvaa tarvetta jakaa Suomen ihanaa kulttuuria ja ihmeitä). Suomessa asuvien ihmisten varautumisesta huolimatta kannattaa tavata suomalainen perhe ja tutustua tähän pohjoiseen kulttuuriin. Äläkä unohda kokeilla suomalaista ruokaa tässä maassa täynnä ystävällisiä yksilöitä, jotka ovat valmiita auttamaan sinua!

Suomessa selviytyminen tai “suomalaisiin” tutustuminen on helppoa, jos on valmis ottamaan kulttuuria, joka poikkeaa monista muista euroopan maista ja maailmalta. Tutustu tarkemmin suomalaiseen sosiaaliseen elämään, juhlallisuuksiin, saunaan ja tapaa suomalainen perhe nettisivujemme kautta!

Suomalainen stereotypia saattaa olla totuus

Finnin stereotypia on usein hiljainen, synkkä ja varautunut henkilö, joka puhuu vain harvoin, mutta sanoo aina jotain tärkeää. Suomea kutsutaan joskus introverttieksi maaksi. Erityisesti työympäristössä suomalaiset nähdään rehellisinä, ystävänä ja aina ajoissa oleskin. Suomalaisten kanssa ei tarvita small talkia, joten kannattaa vain hypätä suoraan asiaan. Se saattaa saada ujon pohjoisen kansakunnan näyttämään kylmältä tai töykeältä, vaikka se ei olisikaan totuus.

Onko suomalainen stereotypia siis totuus? Kyllä ja ei. Jokainen ihminen on erilainen, mutta suurin osa suomalaisista on stereotypian tavoin hiljainen ja silti äärimmäisen ystävällinen. Suomalaiset eivät puhu tuntemattomien kanssa, jos se ei ole välttämätöntä, mutta samalla, jos joku tarvitsee apua, suurin osa suomalaisista on aina valmis ojentamaan kätensä. Kun olet yhteydessä suomalaiseen perheeseen, tapaat tai päätät matkustaa Suomeen, muista nämä muutamat asiat kulttuurista ja sinun pitäisi olla kunnossa:

Älä koskaan tunkeudu Finnin henkilökohtaiseen tilaan ilman lupaa. Ei halailua, suukkoja poskille tai edes kädenpuristuksia, jos suomalainen ei tee ensimmäistä siirtoa. Tämä on suomalaisen yhteiskuntaelämän tärkein sääntö.
Älä koskaan istu vieraiden vieressä julkisissa liikennevälineissä äläkä koskaan yritä aloittaa keskustelua tuntemattoman kanssa. Itse asiassa suurin osa suomalaisista seisoo mieluummin kuin istuu toisen ihmisen vieressä.
Pidä ovet auki muille, kiitä kassanhoitajaa, odota vihreää valoa ennen tien ylittämistä ja noudata vain yleisiä sääntöjä niin hyvin kuin voit. Suomalaiset ovat ujoja ja varautuneita, mutta kommunikoivat pienillä ystävällisyydellä.
Voit aina pyytää apua. Suomalaiset saattavat aluksi tuntua pelottavilta tai näyttää siltä, että olet tullut hulluksi, jos yrität ottaa yhteyttä. Paikalliset eivät kuitenkaan kieltäyty ulkomaalaisista, jotka pyytävät apua. Jos todella tarvitset apua, voit kääntyä Suomen poliisin puoleen. Hitaina päivinä Suomen poliisi voi olla jopa valmis ottamaan kuvan kanssasi, kysy vain!

Suomalaiset eivät koskaan luovuta. Sisu on suomenkielinen sana, jota on lähes mahdotonta kääntää englanniksi. Yksinkertaisesti sanottuna se tarkoittaa päättäväisyyttä tehdä jotain, vaikka kertoimet ovat sinua vastaan, eikä luopua tilanteesta. Termiä käytetään perinteisesti kuvaamaan suomalaisia. Suomalaiseen yhteiskunnalliseen elämään osallistuessa yritetään välttää riitelyä paikallisten kanssa: suomalaiset ovat rauhallisia ihmisiä, mutta eivät peräänny, kun kyse on jostain, mitä he rakastavat tai seisovat takanaan.

Älä koskaan loukkaa Suomea! Suomalaisten kansallinen ylpeys on usein hyvin korkea ja sisuun yhdistettynä yhdistelmä on valmis räjähtämään. Vain paikalliset voivat loukata kotimaahansa ja vitsailla omalla kustannuksellaan. Huono sää ja suomalaiset epäonniset vuodenajat ovat kuitenkin aina yhdessä banderin alainen, kun haluaa päästä lähelle paikallisia.

Suomalainen kulttuuri rakentuu neljän vuodenajan ympärille

Suomi on pohjoinen maa, jossa on neljä selkeää vuodenaikaa: talvi, kevät, kesä ja syksy. Keskellä kesää maalla on päivä, jolloin ei ole yötä ollenkaan – aurinko ei koskaan laske. Keskellä talvea on koko päivän kestävät yöt – aurinko ei koskaan nouse. Näiden kahden päivän aikana suomalaisilla on muuttuva määrä auringonvaloa päivässä. Suomalaista sosiaalista elämää ja juhlallisuuksia on rakennettava ympäri vuoden vaihtuen lievästi lämpimästä kesästä pitkäksi, pimeäksi ja jäätäväksi talveksi.

Matkustaminen Suomeen ja suomalaisen perheen tapaaminen on mahdollista ympäri vuoden. Suomalaiset ovat tottuneet viettämään aikaa ulkona huonoista sääolosuhteista huolimatta, eikä sellaista ole kuin vapaapäivä huonon sään takia. Muista vain, että jollekin, joka ei ole tottunut pimeään talviaikaan, voi tulla erittäin masentavaa nähdä aurinko vain muutaman tunnin päivässä. Jopa paikalliset kamppailevat.