Suomalaiset ja heidän intohimonsa videopeleihin

rain-1

Suomi pelaamisen keskuksena

Seinajoella ollessani opin paljon suomalaisesta kulttuurista sekä tietyistä suomalaisille luontaisista käyttäytymispiirteistä. Siitä on keskusteltava laajasti. Ja on olemassa yleisesti tunnettu kuva heidän varatusta persoonallisuudestaan, itsestään – väheksyvästä huumorista, vieraanvaraisuudesta ja heidän loputtomasta intohimostaan saunoihin yhdessä ruokamieltymysten kanssa ruisleivän ja perunoiden edessä. Paljon perunoita. Ja maitoa, etenkin maitoa.

Mutta tämä ei ole tämän blogin aihe. Tässä blogissa haluaisin puhua pienestä yksityiskohdasta, jota ei mainita niin usein internet-artikkeleissa tai jonka ulkomaalainen voisi näkyvästi huomata, mutta kertoo paljon suomalaisista ihmisistä ja voisi olla jäänmurtaja vuorovaikutuksessa suomalaisen kanssa. Kyllä, kyse on videopeleistä.

Viimeiset 3 kuukautta olen ollut vuorovaikutuksessa kymmenien suomalaisten kanssa, joilla on molemmat sukupuolet, erilainen ikä ja erilaiset taustat. On olemassa ilmeisiä piirteitä, jotka yhdistivät heitä, ehkä, koska he ovat sittenkin suomalaisia. Yksi asia, jonka huomasin, on kuitenkin se, että 90% kohtaamisista päätyi keskusteluksi videopeleistä ja mieltymyksistämme pelaamiseen. Vahvana intohimona videopeleihin se oli loistava tilaisuus olla vuorovaikutuksessa suomalaisten kanssa ja sanoa “riko jää” Se oli minulle odottamaton ja miellyttävä yllätys. Kuitenkin, jos ajattelet sitä loogisesta näkökulmasta, kaikki on täysin järkevää. On sekä sisäisiä (psykologisia) että ulkoisia tekijöitä, jotka vaikuttavat päätökseen suosia videopelejä muuntyyppisen vapaa-ajan sijaan. Puhumme siitä hieman myöhemmin blogissamme.

Kenttäraportti (SJK eSports)

Seinajoella ollessani minulla oli onni voittaa kuukauden syöttö Seinajoen OmaSp Gaming Houseen arpajaisissa. Paikkaa voisi kuvailla seuraavasti: “Se on huone, jossa on 20 tietokonetta, useita pelikonsoli sohvia ja muita sosiaalisia tiloja, jotta pelaajat voivat viettää aikaa yhdessä. Pyrimme olemaan paikka, jossa voit rakentaa yhteisöä ja kulttuuria. Samalla kuitenkin tavoittelemme kilpa-autoilun kulttuuria. Että ihmiset tulisivat harjoittelemaan sitä erityisesti. Oli hieno kokemus tavata samanhenkisiä ihmisiä yhdessä paikassa ja saada kaiken kaikkiaan hieno kokemus pelaamisesta ja yhdessä viettämisestä.

Mielenkiintoinen seikka, joka kannattaa mainita, on se, että suomalaiset ovat erittäin kilpailukykyisiä urheilun suhteen, ja eSportsia pidetään virallisena urheilulajina. Minun havaintoni mukaan he olivat niin innoissaan pelistä, että se merkitsi heille elämää tai kuolemaa. Ja he olivat aidosti turhautuneita, jos he eivät onnistuneet pelatessaan. Mikä tarkoittaa, että jos aiot pelata jotain kilpailukykyistä Finnin kanssa, ole valmis osoittamaan vakavaa lähestymistapaa. On selvää, että on myös satunnaisia pelaajia, jotka haluavat viettää aikansa tietokoneensa edessä stressaamatta liikaa. Voisi myös tajuta, että suomalaiset kaverit rakastavat NHL:n (jääkiekkopeli) pelaamista, sillä se on yksi Suomen suosituimmista urheilulajeista ja suhteellisen menestyksekäs kansainvälisellä tasolla. Suomalaisilla on paljon odotuksia jääkiekkomaajoukkueensa suhteen ja he ovat voitonnälkäisiä.

Kaiken kaikkiaan yksi tärkeimmistä syistä, miksi jotkut pelaajat haluavat pelata pelikerhossa, johtuu huoneen tunnelmasta ja ilmapiiristä sekä kokemuksesta pelata ystävien vieressä. Yleensä se vie pelaamisen aivan uudelle tasolle ja tehostaa vaikutusta.

Miksi videopelejä?

Pimeää, kylmää ja paljon lunta. Ei oikeastaan täydellinen aika hengailla ystävien kanssa baarissa tai luonnossa. Ja suomalaisilla on tämä sää suurimman osan vuodesta. Suomikin on iso maa, ja kaverin tapaaminen eri kaupungilta vaatisi vaivannäköä. Sitten sinulla on Suomessa valtava peliteollisuus, joka on kasvanut merkittävästi viime vuosikymmenen ajan. Jos olet kerran pelannut pelejä, kuten Angry Birds, Max Payne ja Stardust, kyllä sen ovat tehneet suomalaiset yritykset. Viimeisenä, mutta ei vähäisimäisenä, suomalainen temperamentti. Tiedämme, että suomalaiset ovat varautuneita ilmaisemaan tunteitaan suurimman osan ajasta. Ulkomaalaiselle ei ole montaa tapaa nähdä Finnin todellista sisäistä luonnetta. Joko kulutat alkoholijuomia yhdessä tai laitat hänet pelaamaan videopelejä kanssasi. Se on sinusta kiinni, mikä vaihtoehto valita. Edellä mainittujen tekijöiden yhdistelmä johtaa seuraavaan toteaman:

Tilastot kertovat, että 98 % suomalaisnuorista ja 80 % aikuisista jopa 30-vuotiaana pelaa tai on pelannut videopelejä tiettynä aikana elämässään.