
Suomalainen kulttuuri ja historia
Virtuaaliintegraattorin tässä osassa pääset mukaan sisariin Aynuriin ja Nuranaan, jotka opiskelivat JAMK International Businessissa. Täytyy olla jotain hyvää, joka tuo koko perheen samaan maahan ja samaan yliopistoon. Katsotaan, mitä sanottavaa heillä on suomalaisesta kulttuurista ja historiasta.
Suomi on värvännyt yhteiskunnallisia vaikuttajia hallituksen toimiin koronaviruspandemian hillitsemiseksi vedoten siihen, että he ovat kriisissä aivan yhtä hyödyllisiä kuin valtamedia, kun sen on tiedotettava väestölle nopeasti, selkeästi ja tarkasti.
Suomi värvää yhteiskunnallisia vaikuttajia covid-19-taudin torjuntaan
“Voimme tavoittaa suuren osan yleisöstä Suomessa virallisen viestinnän ja perinteisen median kautta, mutta on selvää, että viranomaisten viestit eivät aina tavoita kaikkia väestöryhmiä”, hallituksen viestintäjohtaja Päivi Anttikoski sanoi.
“Yhteistyön tavoitteena on tarjota parempi tiedonsaatavuus niille, joita on vaikea tavoittaa perinteisten kanavien kautta. Tietääkseen Suomi on ainoa maa maailmassa, joka on määritellyt sosiaalisen median “kriittisiksi toimijoiksi”, – lääkäreiden, linja-autonkuljettajien ja supermarkettien työntekijöiden kanssa.
Hanke on Suomen 34-vuotiaan pääministerin Sanna Marinin, helsinkiläisen sosiaalisen median konsulttiyrityksen Sanna Marinin ja mediayhtiöiden verkoston yhteisaloite, jonka tehtävänä on auttaa varmistamaan kansalaisten luotettavan tiedonsaanti koko ajan.
Housepartysta Zoomiin: digitaalinen elämämme lukittuna
Lue lisää
Konsulttitoimisto PING Helsinki muokkaa hallituksen ilmoituksia niin, että ne mahtuvat helposti sosiaalisen median muotoon ja lähettää ne kirjoissaan 1 500 vaikuttajan verkostoon, joka politicon mukaan voi vapaasti käyttää sanoja ja kuvia miten haluaa.
“Kyse on sosiaalisen median vaikuttajien tukemisesta koronavirukseen liittyvän luotettavan tiedon jakamisessa ja sen varmistamisesta, että oikea tieto on saatavilla kaikilla kanavilla oikeaan aikaan”, yhtiö sanoi. “Yhteistyöllä voimme estää väärän tiedon leviämisen.”
PING:n mukaan hankkeen tavoitteet asetettiin vuonna 2018, jolloin ne kuulostivat “kauaskantoiseilta, jopa kaukaisilta”: kehitetään työkaluja sosiaalisen median vaikuttajien uskottavuuden parantamiseksi ja turvataan luotettavaa tietoa kriisitilanteissa. “Mietimme, oliko se vähän ylireagointia”, siinä luki. “Millaisen kriisitilanteen saatamme kohdata?”
Yhtiö on myös julkaissut listan sosiaalisen median takomista koronakriisin aikana, mukaan lukien suositukset, kuten pysähdy ja ajattele ennen jakamista; tarkastella sisältöä kriittisesti; erottaa tosiseikka mielipiteestä; tarkista faktat enkä koskaan jaa vääriä tietoja.
Emmi Nuorgam, kirjailija, toimittaja, bloggaaja ja kolumnisti, jolla on suuri sosiaalinen media, kertoi Suomen yleisradioyhtiöLLE YLE:lle, että pandemia “korostaa sitä, miten paniikki voi levitä sosiaalisessa mediassa, ja kuinka vaikeaa on hillitä, jos viranomaisten viesti ei pääse siihen, missä ihmiset todellisuudessa ovat”.
Nuorgam sanoi, että monet yhteiskunnalliset vaikuttajat “tavoittavat nyt saman määrän ihmisiä kuin esimerkiksi sanomalehdet tai kaupalliset radiokanavat. Jotkut yleisöt ovat järjettömän suuria. Monilla voi olla kymmeniä tai satojatuhansia seuraajia.”
Valtioneuvoston ministeriä ja useita terveydenhuollon asiantuntijoita haastattelevan suomalaisen YouTuberin Roni Backin tuottamalla asiavideolla koronaviruksesta oli kahden päivän sisällä lanseerauksesta yli 100 000 katselukertaa, hän sanoi. “Ihmiset saavat tietonsa nykyään eri tavalla”, hän lisäsi.